Draperiile joacă un rol important în amenajarea locuinței. În funcție de utilizarea acestora, locuința ta poate deveni una primitoare, ordonată și confortabilă sau una încărcată și dezordonată. La fel, alegerea acestora trebuie să se facă în funcție de destinația camerei.

Iată cîteva idei și sfaturi pentru alegerea corectă a draperiilor pentru locuința ta:

-În primul rînd trebuie să ții cont de orientarea camerei și de dimensiunile acesteia. O cameră de mici dimensiuni sau orientată spre nord necesită multă lumină, astfel trebuie să alegi draperii deschise ce vor permite o bună pătrundere a luminii necesare în încăpere și în niciun caz utilizarea unor draperii întunecate.

Alegerea draperiilor perfecte

-La fel, trebuie să ții cont și de înălțimea camerei. O încăpere poate fi foarte ușor înălțată cu ajutorul unor draperii imprimate în dungi verticale sau amplasării șinei draperiei cît mai aproape de tavan.

Alegerea draperiilor perfecte

-Poți asorta perdelele atît cu mobilierul încăperii, cît și cu pernele decorative și celelalte decorațiuni ale camerei tale.

Alegerea draperiilor perfecte

-Încă un sfat este să determi dacă draperiile vor avea un rol practic sau unul decorativ, dacă le vei utiliza pentru a încadra într-un mod deosebit fereastra sau pentru a permite/bloca pătrunderea luminii în locuință.

Alegerea draperiilor perfecte

-De asemenea, poți atrage atenția și la priveliștea ce o ai de la fereastră. Dacă profiți de un peisaj frumos poți opta pentru perdele din material fin și deschis.

Alegerea draperiilor perfecte

-Pentru un stil modern al încăperii, alege draperii de o singură culoare sau cu imprimeuri abstracte, iar pentru un stil clasic, perdele cu imprimeuri florale.

Alegerea draperiilor perfecteAlegerea draperiilor perfecte

-În living trebuie să alegi perdele elegante, care să ajungă pînă în podea sau poate chiar să fie cu maxim 10 cm mai lungi și de un material de înaltă calitate.

Alegerea draperiilor perfecte

-Pentru bucătării sunt perfecte draperiile scurte ce sunt folosite doar pentru decorarea geamului, astfel încît să permită menținerea ordinii.

Alegerea draperiilor perfecte

-Camera copiilor poate fi decorată cu draperii cu imprimeuri sau culori vesele.

 Alegerea draperiilor perfecte

-În dormitor poți procura perdele de culori mai închise sau dintr-un material ce nu permite trecerea luminii.

Alegerea draperiilor perfecte

 

                                                                                            Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!